1. júla 2012

Prehľad mobilných aplikácií slovenských spravodajských portálov (2. časť)

V predchádzajúcom článku som sa venoval trojici aplikáciam: SME.sk, TA3 a ČAS.sk. Dnes sa pozrieme na zúbok ďalšej, a to konkrétne aplikácii portálu TERAZ.skTREND a TVNOVINY.sk.

TERAZ.sk
TERAZ.sk je nováčikom v oblasti slovenských spravodajských portálov. Správy a informácie pochádzajú priamo od Tlačovej agentúry Slovenskej republiky (TASR).










Aplikácia už na prvý pohľad pôsobí veľmi jednoducho a je tomu tak aj v skutočnosti. Nič okrem posúvania medzi sekciami (najnovšie správy, Slovensko, regióny, zahraničie, ekonomika, šport, ...) a jednotlivými článkami prstom do strán neumožňuje. Teda áno, dokáže ešte jedno - zdieľať. A práve tá jednoduchosť sa mi na tejto aplikácii páči. Vyzerá čisto a pôsobí decentne. Big like!

Dostupnosť: Android a iOS

TREND
Aplikácia najznámejšieho ekonomicko - podnikateľského portálu eTREND a týždenníka TREND. Bohužiaľ, pre OS Android je dostupná verzia určená iba pre tablety, takže nemal som možnosť ju otestovať a následne zhodnotiť. Možno inokedy...

Dostupnosť: Android (tabletová verzia), platené predplatné pre iOS (iPhone/iPad) a bezplatný TREND reader pre iPhone a iPad

TVNOVINY.sk
Aplikácia rovnomenného portálu okrem klasického spravodajstva ponúka aj najzaujímavejšie reportáže relácie Televízne noviny od TV Markíza.

Na hlavnej stránka sa zobrazuje najčerstvejšie spravodajstvo spolu s rubrikami (aktuálne, domáce, zahraničie,...), medzi ktorými sa môžte pohybovať pohybmi prstom do strán. Položku týkajúcu sa športu v rubrikách nehľadajte, nie je tam. V sekcii Video môžte sledovať video reportáže, avšak mne osobne žiadne video v tejto aplikácii sa nepodarilo spustiť.  Pomocou záložky Som reportér môžte zaslať ako občiansky žurnalista redakcii fotografiu, video alebo krátky text udalosti, na ktorú chcete upozorniť. Tie sa následne po schválení môžu objaviť v rubrike Správy od Vás. Aplikácia ďalej umožňovať priamo komentovať články. Stačí sa prihlásiť buď lokálnym účtom, alebo pomocou Facebooku. V nastaveniach aplikácii nič okrem možnosti použiť externý prehrávač videa nenájdete. Aj to je zbytočnosť, pretože ako som už hore spomenul, video sa mi prehrať nepodarilo.

Dostupnosť: Android a iOS
Oficiálna stránka: n/a. O dostupnosti aplikácie existuje iba jeden článok.

Víťaz?
Dizajnovo sa mi najviac páčila aplikácia portálu TERAZ.sk a to vďaka svojej jednoduchosti a skvelému prehľadu Spolu s ňou ďalej odporúčam aplikáciu SME.sk z minulého dielu.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára