29. apríla 2012

Facebook for Android – čím novší, tým horší

Vraví sa, že vývoj nasleduje vpred, no v prípade aplikácie Facebook pre Android to veľmi neplatí. Osobne som si všimol, že čím vyššie číslo verzie táto aplikácia má, tým je jej funkčnosť horšia a rozhodne nie som sám. Dôkazom toho, že je to pravda sú aj nelichotivé komentáre na Google Play:
I actually stopped using fb altogether because of this app. Decided to try it again after four months and it's actually getting slower. Update says "performance fixes?" Was it actually slower than this? This is by far the worst performing app I have ever used. If you check your FB page very often stay away from this app. You will spend half of your time waiting for things launch/load. Devs some times to many options isn't worth the performance hit.
Akoby to nestačilo, vývojári k aktuálnemu updatu zariadili to, že sa vám chtiac-nechtiac do telefónu nainštalujú ďalšie dve, celkom zbytočné aplikácie - nepochopiteľná Camera, ktorej úlohou je fotiť a zdieľať. Nič viac a Messenger, teda klasický chat. Prečo sa to ľudia z Palo Alta rozhodli riešiť takto separovane je pre mňa otázne... Veď zdieľať snímky sa dá už zo vstavanej systémovej aplikácie fotoaparátu a takisto aj z galérie, tak prečo by to ľudia mali robiť takto krkolomne?!
I'm so over these updates. My FB moves extra slow, the extra icons are stupid and taking up space and the last update seems to have made my whole phone slower. That uninstall button looks great right now!

Uvidíme, ako sa situácia vyvinie a ako to bude s kvalitou tejto aplikácie vyzerať v budúcnosti. Osobne dúfam, že sa vývojári schopia. A ak nie, tak nevadí... Okrem oficiálnej "appky" existuje zopár náhrad, napríklad Friendcaster, takže ľudia nie sú odkázaní len na tú jednú a nič im nebude brániť v tom, aby používali čosi lepšie.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára