4. apríla 2012

O zúrivých ovečkách

Instagram je sociálna sieť určená pre zdieľanie fotografií rôzneho druhu, na ktoré môžte aplikovať niekoľko rozličných efektov, ako napr. biely rám, ktorý všetci dobre poznáme z polaroidových fotografií, či sépiový nádych. U nepriaznivcov si taktiež vyslúžil pomenovanie "foto-kurvítko". Nuž, pre každého znamená pojem umelecká fotografia niečo iné.

Ako Instagram pre zelených rozzúril ovečky
Asi tak by som nazval príbeh, ktorý sa udial po včerajšom predstavení aplikácie Instagram pre Androidné zariadenia na sociálnych sieťach. Táto udalosť rozvírila už i tak dosť nekľudné vody medzi priaznivcami oboch systémov, ktorých rivalita je známa už od dávnych vekov. Prečo? No lebo... na Instagrame sa zväčša zdržiavala komunita užívateľov jablčných, podľa ktorých niet lepšieho foto-mobilu ako iPhone, vlastne niet lepšieho mobilu, ako je iPhone a tak sa obávajú, že sa na "ich" sieti začnú objavovať fotografie plné šumu, vytvorené práve neschopným užívateľom s Androidným smarphonom, a tak táto sieť pre "vyvolených" stratí svoju jedinečnosť. Áno, je pravda že lacnejší mobil nemá samozrejme tak skvelý fotoaparát, aký ma samotný iPhone, ale je potrebné prejavovať svoju istú nadriadenosť takýmto spôsobom? Navyše kvalita fotografie v tomto prípade tak či tak nezohráva príliš veľkú úlohu, pretože pred samotnou publikáciou bude naďalej upravovaná efektami (aj keď nemusí). Prvoradá, aspoň podľa mňa je skôr kompozícia.

To, že má niekto skvelý fotoaparát neznamená, že sa z neho automaticky stáva skvelý fotograf. Na tento fakt títo ľudia trocha pozabudli. Ďalej by si mali uvedomiť ešte jednu vec: táto služba nie je ich (aj keď im to doteraz možno tak pripadalo), a tak je na uvážení vlastníka, pre koho ju bude naďalej sprostredkovávať.
Oh, great. Instagram is now available for Android phones. Now I'm going to be forced to see what poor people eat for dinner.
Je mi jedno kto a čo za systém používa, pretože každý z nás má slobodnú voľbu si vybrať to, čo mu viac vyhovuje, no takéto protivné a opovrhujúce správanie je mne osobne proti srsti.

Aj low-end HTC Wildfire S s Androidom dokáže robiť pekné snímky :)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára