23. septembra 2011

Nový Facebook a prvé dojmy

Facebook na svojej konferencii f8, ktorá sa konala včera (22. septembra v San Franciscu) predstavil nemalé množstvo noviniek, avšak tou hlavnou, okolo ktorej sa točila celá konferencia bola nová podoba profilovej stránky - Timeline. Viac informácii o nej nájdete v článku Facebook 2.0: 800 milionů duší a nový profil Timeline. Hneď na to, o niekoľko hodín neskôr pripravil český mega-pisálek Daniel Dočekal návod, ako si môžte novú Timeline aktivovať už teraz.

Vyskúšal som, funguje, avšak prvé dojmy sú zvláštne... Celkom iste, ak sa nový vzhľad presunie do plnej prevádzky, tak väčšina užívateľov z tejto zmeny nebude nadšená. Časová os, ako obdoba osobného denníka  im bude pripadať neprehľadná a chaotická, a preto sa pravdepodobne (podvodným!) stránkam typu Chceme späť starý profil či Aktivuj si starý profil TU! bohužiaľ nevyhneme.

Nová podoba profilovej stránky

Kto bude chcieť na Facebooku aj naďalej zotrvať, bude si musieť na nemalé zmeny jednoducho zvyknúť. Sám ho používam len pre sledovanie našej triednej skupiny a chat využívam cez program Trillian (ako na to sa dočítate v článku Trillian: All in One), takže zmeny mi až taký problém nerobia už len z toho dôvodu, že ich mám rád. Veď ako jedno známe porekadlo vraví, Zmena je život! :)

Nie je žiadnym tajomstvom, že nová, tzv. časová os prinesie presne to, čo od nej autori očakávajú - ľudia budú na Facebooku dlhšie (zvýši sa jeho spend time) a budú sa s tým hrať, aby si svoj "denník" priviedli k obrazu svojmu.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára