17. júla 2011

Trillian – All in One

Medzi elitu IM klientov patrí bez pochýb Miranda. Tá má ale tú nevýhodu, že ak v nej chcete využívať viacero sietí a chcete si ju prispôsobiť k obrazu svojmu, tak tento krok zaberie kopu času a hlavne nervov. No existuje podobný klient, jeho názov je Trillian.

Pri jeho konfigurácii nestrávite dlhé večere, pretože ten už "od výroby" v sebe obsahuje slušný počet komunikačných protokolov, napr. ICQ, Skype, AIM, Facebook, Google Talk,Windows Live Messenger či Twitter. Dokonca vďaka podpore IMAP a POP3 môžte mať prístup aj k svojím e-mailom. To všetko pekne na jednom mieste.
Výpis podporovaných protokolov
Poznámka: Keďže služba Skype nie je otvorená, pre chod v aplikácii Trillian potrebujete mať súčasne v počítači nainštalovaného aj jej oficiálneho klienta - rovnomenný program Skype.

Ako začať

Program si môžte stiahnuť zo stránok www.trillian.im a nainštalovať ho. Po prvom spustení vás program vyzve k vytvoreniu Trillian účtu, vďaka ktorému budete mať všetky svoje kontakty dokonale synchronizované medzi počítačom a mobilným telefónom. Stačí vyplniť užívateľské meno, e-mailovú adresu a heslo. Podmienkou je vek min. 13 rokov. Ku koncu registrácie sa zobrazí ponuka sietí a po vyplnení ich prihlasovacích údajov sa pridajú do programu, kde ich môžte obsluhovať.
Sprievodca vytvorením nového Trillian účtu
Ak už máme účet vytvorený, môžme sa prihlásiť
Nastavenia a správca kont

Po kliknutí na ľavý horný roh môžte spravovať vaše kontá, pridávať nové kontakty, prezerať históriu chatu, upravovať nastavenia (napr. chatovacieho okna, písma, zvukov, celú ponuku odporúčam dôkladne prezrieť) a prepínať medzi viacerými užívateľmi.

Pre pridanie nového konta vyberte možnosť Spravovať kontá a Pridať nové konto... Nasledovne vyberte sieť, ktorú chcete do programu pridať a vyplňte prihlasovacie údaje.
Poznámka: Pre pridanie konta ako je Facebook alebo Twitter musíte povoliť autorizáciu, aby aplikácia mohla mať prístup k vašej nástenke, kontaktom a pod. Tú je možné kedykoľvek vypnúť.
Takto vyzerá v programe prehľad statusov a "tweetov" :)
Na záver zopár tipov

Chcete, aby sa vo vašej statusovej správe zobrazoval názov piesne, ktorú práve počúvate? Vyberte v ponuke Ďalšie správy stav Aktuálna pieseň. Odskúšané na WInampe, WMP a Foobare, pričom funguje iba pri tom prvom menovanom.
Ak si do Trillianu pridáte Skype, stlmte si všetky jeho zvuky. Nie je práve najpríjmnejšie pri príchode správy počuť, ako sa 2 rôzne tóny prelínajú. :)

Pre čo najvyšší počet zobrazených kontaktov pri rovnakej veľkosti okna (porovnanie na obrázku nižšie) je vhodné nastaviť ich veľkosť na Jednoduché.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára