28. marca 2011

Čo tak to skúsiť on-line?

Online operačné systémy síce dnes a ani v blízkej budúcnosti nenahradia systémy, s ktorými sa ako užívatelia stretávame denno denne, no môžu poslúžiť napr. na zdieľanie dát medzi kolegami v práci alebo ako úložisko pre vaše drahocenné dáta.

Glide OS
Glide OS je jednoduché, graficky veľmi prívetivé webové rozhranie operačného systému pracujúce na báze cloud computingu.
V tomto systéme ste schopný prehrávať rôzne multimédiá, vytvárať dokumenty a prezentácie, pracovať so svojími e-mailmi a to všetko ukladať na 30 GB priestor, ktorý po rýchlej registrácii, ktorú môžte vykonať na tejto adrese získate úplne zdarma.

Pracovná plocha
Kalkulačka a 3D kocka (prezeranie a prehrávanie defaultných multimédií)
Správca súborov a multimediálny prehrávač
Program Present - umožňuje vytváranie a upravovanie prezentácií
Draw - obdoba Windowsackého Skicára
Zhrnutie
  • jazyk: anglický
  • priestor: 30 GB bezplatne (250 GB za 50 USD/rok)
  • platforma: Flash
  • programové vybavenie: textový editor, tabuľkový editor, program pre vytváranie prezentácií, kresliaci nástroj, správca súborov, multimediálny prehrávač, poznámky na ploche, e-mail klient, adresár a veľa ďalších... 
TIP: Pre správu vašich súborov v systéme Glide OS môžte použiť plugin, pomocou ktorého budete mať k svojím dátam jednoduchší prístup. Plugin práve pre ten váš obľúbený prehliadač si môžte vybrať na tejto adrese.








Oficiálna stránka: http://glidesociety.com

Samozrejme, že okrem tejto služby existuje kopec iných, napríklad (v zátvorkách sú uvedené platformy, na ktorých dané systémy bežia):

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára