27. mája 2013

Milé médiá, f*ck you!

Babky majú vo zvyku vravieť, že sa nám ta mládež kazí. To isté platí aj v prípade dnešnej (samozvanej) žurnalistiky, ktorá pozostáva z troch základných krokov:
  • napíšeme/ukradneme hocijakú kokotinu, najlepšie neoverenú faktami,
  • okoreníme to monštruóznou titulkou,
  • a už len sledujeme, ako nám rastie sledovanosť.
It's so easy and profitable! Zopár príkladov z praxe: Čaplovič ukazoval deťom vtáka (Pluska.sk), Michalovčanka v plavkách ukázala aj svojho bobra !!! (Michalovské správy) a Ruská astrologička prišla na to, ako privolať jar: Robte orál každý deň! (Topky.sk).

Milé médiá typu Topky, Pluska, Televízne noviny na JOJke, či Markíze, f*ck you! Svojimi bulvárnymi praktikami hanobíte túto krásnu tvorivú činnosť, ktorej primárnym cieľom bolo vždy podávať vecné, presné a pravdivé informácie vždy včas.

Už to bude asi 5 rokov, čo som absolútne zo svojho života vyškrtol televíziu a dennú tlač. Vtedy bol dôvodom internet – všetko pohromade jedným klíkom, jednoducho a zadarmo. Dnes ďakujem bohu @mario_smykal za áno! magazín, podporujem projekt Dobré noviny a ich unikátne pozitívne spravodajstvo, veľakrát zo Slovenského prostredia o ľuďoch a veciach, na ktorých by sme mali byť hrdý a o ktorých sa v Televíznych novinách ani len nešteklo a čítam výhradne blogy.

Dosť bolo hejtovania žurnalistiky. V tomto smere sa dobre orientuje @filip_struharik, ktorému takto dávam #ff, aj keď je dnes pondelok. No a pokiaľ sa chcete zabaviť aj na iných výplodoch (rádoby) novinárov, na Twitteri o nich nikdy nie je núdza. 



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára