6. februára 2013

Jo Nesbø: Headhunters – Lovci mozgov

Ako som spomenul v predchádzajúcom príspevku s tagom o knihách, uchvátila ma tvorba od Jo Nesba, tak som si v Panta Rhei cestou do práce zaobstaral jeho ďalší bestseller s názvom Headhunters – Lovci mozgov. Alebo personalisti, manažéri ľudských zdrojov a kto vie ako inak sa im ešte nadáva.

Príbeh sa točí práve okolo personalistu Rogera Browna, ktorý svojich klientov má v obľube okrádať a starožitné obrazy, aby mal dostatok financií na tie najdrahšie darčeky pre manželku Dianu, ktorej by s radosťou zniesol aj modré z neba, len aby jej nemusel dať to, po čom sama tak strašne túži túži. Viac neprezradím. Dozviete sa to v 256 stranách tejto knihy, ktorá okrem napínavých a dosť krvilačných situácií prináša aj humorné scénky v latríne, kde sa Roger doslova topil v sračkách alebo keď sa  preváža s psom nabodnutým na traktore.

Aby som nezabudol, už na obálke sa spomína, že sa jedná o sfilmovaný bestseller, takže tento príbeh môžte skonzumovať aj vo filmovej podobe, no pripravíte sa tak o kopec detailov, ktoré režisér Morten Tyldum v ňom vynechal. Kniha bola super, film až tak veľmi nie.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára